maanantai 21. maaliskuuta 2011

avautuminen supekuun tiimoilta

tervehdys,

Kuten varmaan kaikki tietävät,oli viime lauantaina ns superkuu eli kuu oli lähinnä maata 18 vuoteen. No viime kuussa kuu oli melkein yhtä lähellä, muttei kuitenkaan ihan ihan.
olin seurannut sää kehittymistä viikon ajan ennen lauantaita(mikä oli virhe, niin paljon säätiedotukset ovat väärässä vko ennustuksissa) ja tehnyt kaksi eri suunnitelmaa tuon harvinaisen asian kuvaamiseksi. perjantaina lännestä suomeen valunut lumisaderintama pelasi kortit uusiksi ja minun täytyi heittää suunnitelman roskiin. Kuun noustessa klo 18.45 olisi mahdollisesti kirkasta vain ahvenamaalta länsirannikolle olevalla alueella. sinne siis.
sateliitti kuvista päättelin että Turussa voisi olla mahdolisuus kuvat kuun nousu ja vielä turun maamerkkien kanssa. Ajin siis turkuun.
saapuessani turkuun noin klo 18, oli kaupungin päällä laaja sinisen reikä ja onnistuminen näytti jopa todennäköiseltä. ajoin pansion satama-alueelle ja suuntailin konpasilla kuun noususuuntaa. suunta oli pilvessä.
Klo oli tuolloin n 18.20 ja kaiken lisäksi onnistuin hukkaamaan kompassinikin siinä hässäkässä.
yritin vielä ajaa naantalin suuntaan ajatuksena ajaa sininen taivaan kohta itätaivaalle, mutta epäonnistuin surkeasti. 18.45 oli jossain tuntemattomassa paikassa tuijottelemassa pilvien täyttämää itätaivasta.Harmitti aika tavalla.
odotin ihmettä 20 minuuttia jonka jälkeen ajelin allapäin helsingin moottoritielle ja sitä kautta kotiin.
Espoon kohdalla näin ensimmäisen kerran pilvien raosta superkuun josta kotini p-paikalla räpsäsin ei julkaisukelpoisen dokkarin. 18 vuoden päästä pitänee olla skarpimpi ja varata kaksi kompassia matkaan:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

eXTReMe Tracker